V domovech seniorů finišuje Křížovkářská liga

Čvc 9, 2022

V Moravskoslezském kraji  vrcholí první část Křížovkářské ligy seniorů. Zájem o tuto oblíbenou soutěž je tradičně vysoký. V kraji vzniklo na čtyřicet registračních míst, do kterých si chodí každý týden pro křížovku zájemci starší 60 let. Kromě luštitelů z klubů seniorů se pravidelně zapojují i babičky a dědečkové z domovů seniorů. Těch se na severní Moravě a ve Slezsku zapojuje vždy kolem dvaceti.

Nejvíce luštitelů z domovů má pravidelně Domov Slunečnice v Ostravě Porubě. Do obou částí Křížovkářské ligy se tam přihlásí na 80 hráčů, což je velmi dobré číslo.  Klienti domova se  do souboje s tajenkou  pouštějí samostatně nebo i v rámci společných činností na trénování paměti.

Díky podpoře Moravskoslezského kraje dostanou účastníci soutěže i odměnu-jednoduché dárkové balíčky.

Účastníkům je v některých domovech předává náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil, který opět převzal nad soutěží záštitu.

Celkově  se do Křížovkářské ligy zapojí v našem kraji na 1500 seniorů.

Druhá část Ligy začne 15 září.