Zasadíme strom hodinových vnuků

V Ostravě –  Bělském  lese poroste strom Hodinových vnuků. Zasadíme ho 3.4. odpoledne. Rádi bychom , aby Hodinoví vnuci pevně zapustili v Ostravě své kořeny. Symbolem by měl být  buk lesní, který  snad zdárně zasadíme. Podobně chceme postupovat i v dalších městech s Hodinovými vnuky

Úklid černé skládky za avionem

Ve čtvrtek 28.10. se sešlo šest studentů Ostravské univerzity a jedna studentka Matičního gymnázia. Akce trvala tři hodiny a byla velmi náročná kvůli strmému terénu a množství odpadu. Při úklidu jsme museli použít tažné lano z auta, poněvadž bychom se do prudkého kopce i s plnými pytli nedostali. Pomocí lana jsme se v nejprudším místě nad vrcholkem přitahovali, nebo jsme na jeho konec uvázali pytel s odpadky a vytáhli jej nahoru. Odpadky byly rozmanité, od gumových hadic, PET láhví i skleněných láhví přes lednici a počítač, až po dětské plenky a oblečení. Nejvíce ale převažovaly PET láhve a skleněné láhve od alkoholu.

Ze začátku to vypadalo, že jsme, co se týče množství pytlů, dobře vybaveni. Ke konci se ale ukázalo, že třicet tenkých pytlů a deset pevných pytlů bylo málo a všechen odpad se nám do nich nevešel. Proto jsme oblast opustili i přes to, že jsme neuklidili úplně všechno. Devadesát pět procent nepořádku už je ale na skládce a my jsme rádi, že to nejhorší je za námi. Vypadá to ale, že se na místo ještě někdy vrátíme a doděláme zbytek, na který už nebude potřeba takové množství pytlů.

Jmenovitě se za Ostravskou univerzitu zúčastnili:

Eliška Rozsívalová, Přírodovědecká fakulta

Zuzana Lisníková, Lékařská fakulta

Aneta Horkelová, Lékařská fakulta

Evghenii Diomin, Lékařská fakulta

Tomáš Batěk, Lékařská fakulta

Zdeněk Vyhňák, Lékařská fakulta

Za Matiční gymnázium v Ostravě, Kateřina Horkelová

Tímto všem zmíněným děkujeme za těžkou práci, kterou odvedli a těšíme se na další společné akce.

Dík patří také panu místostarostovi obvodu Ostrava-Jih, Zdenku Hübnerovi, který nám zajistil kontejner, jenž se nám podařilo naplnit úplně celý.

Sportovní den pro seniory v Praze

Hodinoví vnuci ze Středního odborného učiliště kadeřnického v Praze 8  budou pomáhat  při Sportovním  dni seniorů. Konkrétně  21.5.  v Domově seniorů Nová slunečnice v Praze- Bohnicích. Naše vnuky čeká důležitá role v podobě organizátorů a rozhodčích. Díky laskavému svolení vedení školy  pomohou Hodinoví vnuci při celodenním sportování dříve narozených  už druhý rok. Podobně jako loni budou například počítat body , rovnat kuželky , podávat míčky a samozřejmě také povzbuzovat účastníky . Na sportovní den přijedou týmy  soutěžících  z domovů seniorů v Praze a okolí.

Zveme Vás na Mezinárodní taneční a vokální koncert

Spolek Počteníčko, Domov Slunečnice Ostrava a Taneční škola Palas dance z Ostravy-Šenova spojily síly při organizaci koncertu pro dobrou věc. Klientům domova, jejich rodinným příslušníkům a dalším zájemcům se představí zpěváci, muzikanti a tanečníci z ukrajinského Lvova. Koncert  souborů Zvoneček a Vykrutasiki  začíná v Domově Slunečnice  21.5 v  15.00. Zapojí se i Hodinoví vnuci, kteří na koncert doprovodí některé klienty domova. . Vstupné je dobrovolné, výtěžek půjde pro zmíněné ukrajinské soubory. Všechny Vás srdečně zveme!

Další strom Hodinových vnuků zasazen!

Dne 26.4. jsme zasadili další strom Hodinových vnuků, tentokrát v Bohumíně. Jde o Strom nejen Hodinových vnuků, ale taky Hodinových babiček. Konkrétně  je to sakura- okrasná třešeň. Zasadili jsme ji v Okružní ulici nedaleko klubu seniorů. Vyšlo nám nádherné počasí a doufáme, že nám strom krásně pokvete. Akce se zúčastnil i starosta města, pan Petr Vícha.