Studenti udělali ptačí budky pro sýkorky

Lis 27, 2022

Projekt Student v lese má za sebou úplně novou aktivitu. K likvidaci černých skládek, úklidu klestí a sázení stromků se přidala i výroba ptačích budek.

Je to nápad a zásluha Ostravských vodáren a kanalizací, se kterými spolupracujeme. Firma objednala dílnu ve Světě techniky DOV, sehnala starší prkna jako materiál a nákresy budek. Student v lese zase připojil studenty .  Konkrétně přišlo vyrábět ptačí budky deset studentek a studentů z Bezpečnostně právní akademie v Ostravě-Michálkovicích.

Šlo jim to skutečně dobře. Nešlo přitom o nic jednoduchého. Mnozí  pracovali třeba se svěrákem, pilkou, pilníkem nebo vrtačkou poprvé v životě. Prkna museli podle výkresů naměřit, rozřezat, zbrousit,  sešroubovat.

Výsledkem pracovního odpoledne v dílně je šest ptačích budek pro sýkorky.

Velkou zásluhu na tom má pan Petr Maršálek, zástupce Ostravských vodáren a kanalizací, který pracoval se studenty a navíc vše organizoval. Ptačí  budky  jsou určeny do lesa u Čistírny odpadních vod  v Ostravě-Přívozu.

Děkujeme Ostravským vodárnám a kanalizacím za příležitost a novou aktivitu a děkujeme báječným studentům z Bezpečnostně právní akademie Ostrava!