Studenti a dobrovolníci z krajského úřadu zasadili 2 000 stromků v Beskydech

Dub 30, 2023

Projekt Student v lese pokračoval  svou letošní největší aktivitou- zalesňováním v Beskydech. Třídenní sázení dopadlo velmi dobře. Studenti zasadili  na pasece nad Pražmem  2000 buků, což je nejlepší bilance v rámci našeho projektu za čtyři roky. Stromky vysazovali studenti Biskupského gymnázia Ostrava, Gymnázia Františka Živného Bohumín a Střední školy Bohumín. Každý den odjížděli autobusem společně se středoškoláky také dobrovolníci z Krajského úřadu v Ostravě. Patří jim velký dík, byli výborní. Celkem se do  zalesňování zapojili 102 dobrovolníci. Partnerem projektu je dlouhodobě společnost Kofola ČeskoSlovesko, a.s., upřímně Kofole děkujeme.„Nadšení a energie organizátorů Studenta v lese nás nadchlo už před mnoha lety. S radostí jsme jejich projekty podpořili, protože nám záleží na regionech, kde se cítíme být doma. Na stromy jsme s Ondrášovkou upnuli pozornost a v posledních letech se jim intenzivně věnujeme, a jsme proto moc rádi, že jsme mohli spolupráci se Studentem v lese dále rozvinout právě v rámci našeho projektu s Ondrášovkou do škol,“ vysvětluje Kateřina Ceralová, manažerka značky Ondrášovka, která pod Kofolu ČeskoSlovensko  patří.  Děkujeme také lesníkům ze společnosti Lesy ČR, kteří nám zalesňování umožnili a připravili nářadi i stromky. Projekt  Student v lese  má smysl a úspěch. Celkově jsme se studenty  v Beskydech zasadili už téměř 8000 buků.