Student v lese má za sebou první akci tohoto roku

Bře 30, 2023

Projekt Student v lese zahájil čtvrtý rok své činnosti. Také letos budeme společně se studenty středních a vysokých škol, seniory a dalšími dobrovolníky uklízet černé skládky, zakládat motýlí louky a sázet stromky v Beskydech. První velkou akcí byla ve spolupráci s Ostravskými vodárnami a kanalizacemi likvidace dvou černých skládek v lese pod hřištěm u Avion Shopping Parku v Ostravě. Tyto skládky hyzdily a zamořovaly ochranné pásmo vodních zdrojů, byly plné pet lahví, skla, papírů, hader, plastů , starého oblečení i elektrospotřebičů. Do likvidace se pustili studenti Bezpečnostně právní akademie Ostrava. A byli skvělí ! Celkem osmnáct dobrovolníků nasbíralo celkem 65 pytlů odpadu a naplnilo tím celý kontejner. První akce roku byla úspěšná. Moc děkujeme studentům BPA a děkujeme také městskému obvodu Ostrava- Jih, který nám zajistil kontejner. Další akcí Studenta v lese bude další březnový úklid- tentokrát lesa u Globusu v Ostravě- Porubě. V dubnu pak budeme sázet stromky v Beskydech.