Seniorky v celém kraji se zapojily do Klubu ponožka

Zář 15, 2023

Přibližně 700 párů ponožek ročně. Taková je pravidelná bilance projektu Klub ponožka, který Spolek Počteníčko organizuje napříč Moravskoslezským krajem. Také letos se ke Klubu ponožka připojily šikovné pletařky z klubů seniorů v Havířově, Bohumíně, Frýdku-Místku, Bruntálu, z Městské organizace Seniorů ČR v Ostravě- Porubě , z Klubu žen v Kunčicích nebo také z Nového Jičína. Tam se aktuálně připojil Klub seniorů Stráník, jehož seniorky nám upletly prvních 30 párů ponožek. Ponožky předáváme babičkám a dědečkům v domovech seniorů ve všech okresech kraje. A nejen tam. Ponožky , čepičky a chobotničky jsou určené také pro dětská a novorozenecká oddělení nemocnic. Už před prázdninami směřovaly do Havířova a další výrobky předáme ještě nemocnicích v Krnově, Ostravě a Opavě. Všem pletařkám a klubům seniorů patří velký dík. Stejně tak Moravskoslezskému kraji, který Klub ponožka v rámci projektu Hodinový vnuk- Mezičasy podporuje.