Projekt Hodinový vnuk-Mezičasy dělá radost seniorům napříč celým krajem

Kvě 1, 2023

Návštěvy, psaní pohlednic a dopisů, kreslení přáníček i omalovánek nebo společné vycházky. Tyto a další aktivity jsou typické pro dobrovolnický a mezigenerační projekt Hodinový vnuk- Mezičasy.  Aktuálně už projekt slouží v patnácti domovech seniorů v Moravskoslezském kraji. Hodinoví vnuci z Matičního Gymnázia Ostrava, Gymnázia Bohumín a Seniorklubu Bohumín navštěvují celkem pět domovů seniorů, do dalších pak posílají dopisy, omalovánky, kvízy  nebo přáníčka. V tom jsou aktivní například i žáci ostravské Primaškoly. Další aktivitou, do které se zapojují seniorky napříč celým krajem, je pak Klub ponožka.  Seniorky pletou ponožky  nejen pro klienty domovů seniorů, ale také pro děti v nemocnicích. Loni jsme předali v kraji přes 600 párů ponožek. Letošní bilance by měla být podobná. Zaslouží se o to hlavně šikovné pletařky z Havířova, Bohumína, Bruntálu, Frýdku-Místku , Nového Jičína a z Ostravy.