Pohlednice do domovů seniorů

Čvn 18, 2023

Babičky a dědečky v ostravských domovech seniorů potěší pohlednice ke svátku a narozeninám. Psaní přáníček je aktivita v rámci projektu Mezičasy. Pravidelně například píší pohlednice členky Seniorklubu Bohumín.Tentokrát jsme se na spolupráci domluvili s Městským klubem Seniorů ČR v Ostravě- Porubě. Spolek Počteníčko dodal pohlednice i fotografie květin a seniorky z Poruby na ně napsaly text přání k narozeninám nebo ke svátku. Ve třech domovech seniorů v Ostravě jsme se dohodli, že aktivizační pracovnice tam dopíší jméno a příjmení klienta, který svátek nebo narozeniny slaví. Do psaní pohlednic se zapojilo sedmnáct seniorek a výsledkem je 280 přání, Předáme je do domovů Sluníčko, Kamenec a Slunečnice. Tato aktivita byla součástí ostravských Dnů Fajne rodiny. Do psaní přáníček pro klienty domovů seniorů se po prázdninách už tradičně zapojí i žáci a studenti. Projekt Hodinový vnuk- Mezičasy podporuje Moravskoslezský kraj.