Podporujeme Nadační fond Daruj vlasy

Lis 12, 2019

Projekt Hodinový vnuk má nového partnera. Na základě doporučení naší patronky, Markéty Konvičkové, informujeme o činnosti Nadačního fondu Daruj vlasy. Zmíněný fond pomáhá ženám, které v důsledky vážné nemoci a léčby přijdou o vlasy. Vyrábí pro ně paruky a tudíž potřebuje vlasy od dárců.

O této možnosti budeme informovat Hodinové vnuky a naše partnerské školy. Určitě se nemusí každý hned ostříhat. To rozhodně ne. Ale chceme, aby vnuci a vnučky věděli, že existuje možnost darovat své dlouhé vlasy pro dobrou věc. Vlasy přitom musí být dlouhé nejméně 35 centimetrů. Markéta Konvičková nám při setkání v Ostravě otevřeně povídala o své nemoci i o tom, že má paruku a že výroba takové paruky není jednoduchá.  Na druhé straně se určitě najdou ženy, které mají dlouhé vlasy a chtějí je ostříhat. Potom je mohou darovat. Podrobnosti naleznete na www.darujvlasy.cz. Informovali jsme o této možnosti i naše partnerské školy, které mají kadeřnice a také své kadeřnické salóny. Jde o Prahu 8 a Bohumín. Slíbili nám, že tuto myšlenku budou také podporovat.