Nový projekt Zvlněná zahrada

Dub 22, 2024

Díky podpoře společnosti OZO Ostrava s.r.o. můžeme letos zahájit nový projekt . Nazvali jsme ho Zvlněná zahrada, protože jde o kombinaci několika aktivit. V té největší budeme zakládat motýlí louky, dále vysadíme květinové záhony a navíc, což je v Ostravě úplná novinka, opleteme několik stromů pestrobarevnými vlněnými šálami. Městské pletení, jak se tato novinka jmenuje, je součástí streetartového umění a cílem je oživit a rozzářit třeba šedivé části mobiliáře . Věříme, že motýlí louky a květinové záhony budou pastvou pro motýlky, včely, čmeláky a hmyz. Opletené stromy či pergola pak zase pastvou pro naše oči. Zvlněnou zahradu připravíme společně se studenty tří ostravských škol, konkrétně Biskupského gymnázia, Waldorfské střední školy a Střední zahradnické školy. Vlněné šály upletou šikovné členky Městského klubu seniorů z Ostravy- Poruby. Realizace projektu začne ještě v dubnu ve dvou zařízeních pro seniory. Konkrétně v Alzheimer HOME v Ostravě -Vítkovicích a Domově Slunečnice v Ostravě- Porubě. Motýlí louku jsme už předloni založili se studenty například v Domově Sluníčko.