Nový projekt Spolku Počteníčko – Hrníček pro Tebe

Říj 3, 2021

Udělat radost a potěšit babičky a dědečky v domovech seniorů, takový je cíl nového projektu Spolku Počteníčko. Hrníček pro Tebe, jak se projekt nazývá, začal koncem září a potrvá do 22. listopadu. Do tohoto termínu budou členové klubů seniorů v kraji shromažďovat hrníčky na čaj a na kávu od svých členů i dalších dárců. Následně dají do hrníčku čaj nebo kávu, zabalí je a potom předají v domovech seniorů tak, aby je klienti dostali na Vánoce.

„V domovech seniorů je řada babiček a dědečků, kteří jsou osamělí a opuštění, kteří už rodinu nemají a nebo na ně rodina jaksi „zapomněla“.Takovým lidem udělá Hrníček pro Tebe určitě radost.A nejen na Vánoce. Díky hrníčku budou vědět, že na ně někdo myslí, že nejsou sami,“ říká předseda Spolku Počteníčko Ivan Sekanina a dodává: „Nápad na tento projekt není náš. Přišla s ním paní Uršula Kubíčková ze sociálního odboru havířovského magistrátu a její kolegyně Miroslava Lepíková ji podpořila. My jsme  nápad rozvinuli, zastřešili  a dotáhli k realizaci.“

„Hrníček pro Tebe je také dobrou příležitostí k aktivizaci členů seniorských klubů Patrně každý z nich, stejně jako my ostatní, má doma několik hrníčku na čaj nebo kávu. A zdaleka ne všechny používá. Byli bychom rádi, kdyby jeden hrníček, který může postrádat, věnoval někomu jinému. Někomu v domově,“upřesňuje autorka nápadu, Uršula Kubíčková.

Na výzvu Spolku Počteníčko už reagovalo několik seniorských klubů v kraji. Kromě Havířova se k Hrníčku pro Tebe připojil i Senior klub Bohumín, Aktivní senioři Bruntálu nebo seniorské kluby z Frýdku-Místku.