Mezičasy mají celostátní ohlas

Říj 17, 2021

Projekt Mezičasy se úspěšně rozšiřuje do dalších domovů pro seniory. Největší zájem je v Ostravě a Moravskoslezském kraji, protože tady také projekt vznikl. Nicméně aktuálně jsou Mezičasy také v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském, Karlovarském, Středočeském kraji a v Praze. Celkem je zapojeno už 25 domovů pro seniory. V rámci projektu tam posíláme a vozíme dopisy, pohlednice, omalovánky, obrázky, kvízy, fotoseriály i videovzkazy. Dostávají je pro radost a potěšení babičky a dědečkové, kteří jsou osamělí a opuštění, které už rodinu nemají a nebo je jejich příbuzní příliš nenavštěvují. Kromě členů Spolku Počteníčko připravují a tvoří všechny zmíněné aktivity dobrovolníci. Studenti i senioři, stejně jako děti a lidé v produktivním věku. Dopisy nám posílají pravidelně   například dobrovolníci z Ostravy, Havířova nebo z Olomouce. Báječné fotoseriály pro nás připravuje paní M.K. Chlebek z Ostravy-Poruby. Patrony projektu jsou herci Kamila Janovičová a Marek Lambora. Velký dík patří našim sponzorům. Podpořili nás Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a město Ostrava.

Děkujeme!