Lidé v Novém Jičíně podpořili projekty Klub ponožka a Mezičasy.

Říj 4, 2023

Báječnou odezvu měl pro aktivity Spolku Počteníčko Den sociálních služeb v Novém Jičíně. Díky výzvě sociálního odboru tamního městského úřadu nosili lidé na náměstí klubíčka pletací příze pro Klub ponožka. V rámci této aktivity pletou členky klubů seniorů napříč celým krajem ponožky pro babičky a dědečky v domovech seniorů. Novojičínští reagovali na výzvu skvěle. Věnovali Klubu ponožka na deset velkých tašek s klubíčky vlny. Navíc se na novojičínském náměstí zapojily do mezigeneračního projektu Mezičasy i děti z mateřských a základních škol, které kreslily pro babičky a dědečky obrázky pro radost. Přímo na místě jsme pak předali společně s Danielou Susíkovou ,vedoucí Odboru sociálních věcí Městského úřadu Nový Jičín, na 160 obrázků zástupcům novojičínského Domova Duha. Děkujeme odboru sociálních věcí za báječnou organizaci akce, Klubu seniorů Straník za zapojení do Klubu ponožka , dětem za obrázky a obyvatelům města za darování vlněné příze. Klub ponožka připravujeme v rámci projektu Hodinový vnuk- Mezičasy díky podpoře Moravskoslezského kraje.