Křížovkářská liga seniorů Zlínského kraje měla úspěch

Lis 18, 2019

Vylosováním výherců hlavních cen skončila ve vybraných domovech a klubech seniorů podzimní část Křížovkářské ligy seniorů Zlínského kraje. Soutěž nabídla účastníkům po dobu deseti týdnů celkem deset křížovek jednu týdně. Každý, kdo vyluštil všechny křížovky a odevzdal včas tajenky, měl šanci na některý z dárkových balíčků, což byly hlavní ceny. Do Ligy se zapojily domovy pro seniory v Buchlovicích, Uherském Ostrohu, Nezdenicích a Uherském Hradišti. K nim se připojily kluby seniorů z Babic a Uherského Hradiště. Celkově šlo o 128 hráčů v podzimním kole. Do Křížovkářské ligy se během jarního a podzimního kola zapojilo na 240 seniorů. Někteří z nich se díky této soutěži připojili k dalšímu novému projektu, Klub ponožka

Ve Zlínském kraji se našly šikovné pletařky v Městském klubu důchodců v Uherském Hradišti. Vlněná klubíčka jim pomáhal shánět Klub seniorů Babice a také Domov seniorů Uherské Hradiště. Pletařky upletly 40 párů ponožek. Rovným dílem se o ně podělily domovy seniorů v Buchlovicích a Uherském Hradišti.

Křížovkářská liga i Klub ponožka by měly pokračovat ve Zlínském kraji i v příštím roce. Organizátoři přitom počítají s  rozšířením obou projektů. Do společného luštění i pletení ponožek se chtějí zapojit další kluby i domovy, například z Rožnova pod Radhoštěm, Vsetína , Valašského Meziříčí, Otrokovic, Uherského Brodu a dalších míst.