Klub ponožka plete i pro děti v nemocnicích

Zář 17, 2021

Klub ponožka rozšiřuje své aktivity. Dosud pletařky z celého Moravskoslezského kraje pletly ponožky výhradně pro seniory – zejména pro babičky a dědečky v domovech. Jen loni jsme předali před 700 párů ponožek. Letos by to mělo být podobné. Nicméně máme i novinku. Ponožky půjdou také na dětská oddělení nemocnic na severní Moravě a ve Slezsku. Zatím konkrétně do Havířova a Ostravy. Některé seniorky tak pletou i ponožky a bačkůrky pro 4-10 leté děti. Už tradičně jsou v Klubu ponožka senioři z Havířova, Bohumína, Bruntálu, Ostravy. Například jsme aktuálně převzali 60 párů ponožek od Městské organizace Seniorů ČR v Ostravě Porubě, 50 párů od spolku Aktivní senioři Bruntálu, 50 párů od klubů seniorů v Havířově nebo 40 párů ponožek od Spolku Senioři Martinov. Tradičně nám dodává také Klub žen
Ostrava-Kunčice nebo DPS Horymírova v Ostravě Zábřehu. Nově se k nám připojují i pletařky z Domova seniorů v Odrách a počítáme také s ponožkami od seniorů z Frýdku-Místku.

Děkujeme!