Hrníček pro Tebe

O projektu

Udělat radost a potěšit babičky a dědečky v domovech seniorů, takový je cíl nového projektu Spolku Počteníčko. Hrníček pro Tebe, jak se projekt nazývá, začal koncem září a potrvá do 22. listopadu. Do tohoto termínu budou členové klubů seniorů v kraji shromažďovat hrníčky na čaj a na kávu od svých členů i dalších dárců. Následně dají do hrníčku čaj nebo kávu, zabalí je a potom předají v domovech seniorů tak, aby je klienti dostali na Vánoce.

V domovech seniorů je řada babiček a dědečků, kteří jsou osamělí a opuštění, kteří už rodinu nemají a nebo na ně rodina jaksi „zapomněla“.Takovým lidem udělá Hrníček pro Tebe určitě radost.A nejen na Vánoce. Díky hrníčku budou vědět, že na ně někdo myslí, že nejsou sami,

Ivan Sekanina

Předseda Spolku Počteníčko

Hrníček pro Tebe je také dobrou příležitostí k aktivizaci členů seniorských klubů Patrně každý z nich, stejně jako my ostatní, má doma několik hrníčku na čaj nebo kávu. A zdaleka ne všechny používá. Byli bychom rádi, kdyby jeden hrníček, který může postrádat, věnoval někomu jinému. Někomu v domově.

Uršula Kubíčková

Magistrát města Havířov