HODINOVÝ VNUK POKRAČUJE!

Dub 15, 2022

Po delší přestávce opět obnovujeme projekt Hodinový vnuk. Přerušení bylo způsobené nouzovým stavem a zákazem návštěv v domovech seniorů. Doba covidová a nařízení, která ji doprovázejí se na aktivitách projektu těžce podepsaly. Začínáme téměř od nuly. V Ostravě nám z dobrovolnic, které navštěvují seniory, zůstaly pouze tři.V Bohumíně pak zůstala jedna studentka a šest seniorek. V Praze mají zájem navštěvovat seniory v domovech, povídat si s nimi, číst a chodit na procházky, pouze dvě studentky. Nicméně, upřímně děkujeme všem, že vydržely!!Současně spoléháme, že najdeme na školách nové zájemce o služby hodinových vnuků a vnuček. S náborem v Ostravě nám pomůže i naše patronka Kamila Janovičová. V Ostravě budeme opět chodit na návštěvu do domova Slunečnice, v Bohumíně do Domova Cesmína, Domova Jistoty a Charitního domu pokojného stáří sv. Františka. V Praze se na naše vnuky těší senioři v domově Nová slunečnice. Hodinový vnuk má před sebou novou etapu. Věříme, že bude úspěšná a že přinese radost babičkám a dědečkům v domovech.