Hodinoví vnuci přinášejí do domovů radost a pohodu.

Pro 23, 2023

Mezigenerační a dobrovolnický projekt Hodinový vnuk úspěšně pokračoval i v letošním roce. Převážně středoškoláci při něm navštěvují babičky a dědečky v domovech seniorů a zpříjemňují jim pobyt povídáním, vycházkou, hraním společenských her nebo čtením. Letos se do projektu Hodinový vnuk zapojilo na čtyřicet dobrovolníků, kteří navštěvovali klienty celkem šesti domovů ve čtyřech městech našeho kraje. Konkrétně v Bohumíně, Dětmarovicích, Ostravě a nově také v Domově pod Vinnou horou v Hlučíně. Nejvíce dobrovolníků máme ve dvou gymnáziích. V Matičním gymnáziu Ostrava a v Gymnáziu Františka Živného Bohumín. Dobrovolníky se stali také zástupci Bezpečnostně právní akademie Ostrava a Střední školy Bohumín.Už tradičně chodí navštěvovat klienty v domovech seniorů v Bohumíně členky tamního Senior klubu, navíc se do projektu zapojují i lidé v produktivním věku. Studentům patří velké poděkování. Ve svém volném času a zdarma, jednou na dva týdny navštěvují seniory, kteří jsou osamělí. Stávají se tak „vnuky“ lidí mimo svou biologickou rodinu. Přinášejí jim úsměv, radost a energii mládí. Projekt Hodinový vnuk má dlouhodobou podporu Moravskoslezského kraje. Patronkou projektu je herečka Kamila Janovičová.