Herečka Kamila Janovičová besedovala s Hodinovými vnuky

Čvn 18, 2023

Patronka projektů Hodinový vnuk-Mezičasy a Student v lese , herečka Kamila Janovičová, se setkala se studenty – dobrovolníky z Gymnázia Františka Živného Bohumín. Konkrétně besedovala se studenty, kteří navštěvují babičky a dědečky v Domově Cesmína v Bohumíně a zpříjemňují jim pobyt například procházkou a povídáním a také se studenty, kteří v rámci projektu Student v lese uklízejí klestí, likvidují černé skládky a také sázejí stromky v Beskydech. Kamila Janovičová , známá například z pohádek Tajemství staré bambitky nebo filmu Spolu, je patronkou těchto projektů dlouhodobě. Společně se studenty se už několikrát zapojila do zalesňování a také pravidelně navštěvuje seniory v domovech. Beseda v Bohumíně měla příjemnou a pohodovou atmosféru. Studenti se zajímali například o zákulisí divadla a filmu, o role své patronky, o její postřehy, zážitky i o její soukromí. Dozvěděli se například, že Kamila Janovičová ráda peče, že se během Covidu naučila hrát na ukulele a nebo, že jejími oblíbenými zvířaty jsou například vydra a sova. Patronka se s bohumínskými středoškoláky domluvila, že na podzim budou společně sázet stromky v Beskydech a také je pozvala na divadelní představení do Ostravy. Spolek Počteníčko moc děkuje všem účastníkům za pohodové setkání , stejně jako vedení bohumínského gymnázia za vstřícnost a pomoc při organizaci. Partnerem projektu Hodinový vnuk- Mezičasy je Moravskoslezský kraj. Projekt Student v lese podporuje společnost Kofola Československo a Ostravské vodárny a kanalizace.