Budou se plést ponožky!

Dub 24, 2019

Spolek Počteníčko a Seniorklub Bohumín mají další společnou aktivitu. Kromě spolupráce při Hodinovém vnukovi a Křížovkářské lize jde nově o činnost, která pomůže seniorům v bohumínských domovech pro seniory. Členové Seniorklubu jim budou plést ponožky. Zapojit se může i široká veřejnostNápad lze podpořit taky darováním vlněné příze.

Říkali jsme si, že by bylo fajn, kdybychom my, senioři, pomohli jiným seniorům. A protože víme, že na nohy bývá v pokročilejším věku zima, volba byla jasná,“ říká vedoucí Seniorklubu Bohumín, Hana Práglová. Dodala, že na nápadu participuje Spolek Počteníčko, který se seniorům věnuje ve velkém. „Ověřili jsme si, že o ponožky v domovech bude zájem, konkrétně  máme první „objednávku“  na 23 párů,“ doplňuje předseda Spolku Počteníčko Ivan Sekanina.

Dobrovolníci budou plést ponožky pro ženy velikosti cca 39, pro muže 42-43. Příze k pletení, klidně i ze staršího páraného svetru, přijde vhod. Darovat ji lidé mohou v květnu do sběrného místa galanterie na pěší zóně v Bohumíně. Zájemci o pletení se dozvědí podrobnosti  na schůzi členů Seniorklubu, která se koná vždy první úterý v měsíci.