Babičky z domova ušily dárky pro zdravotně postižené děti.

Lis 27, 2023

Tvůrčí dílně v Domově Sluníčko v Ostravě se podařila báječná věc. Babičky ze zmíněného domova seniorů se zapojily do projektu Hodinový vnuk – Mezičasy , který připravuje Spolek Počteníčko.. V rámci projektu- podporovaného Moravskoslezským krajem- píší dobrovolníci dopisy a pohledy, chystají kvízy a omalovánky, které dostávají pro radost, zábavu i pro trénování paměti klienti z domovů seniorů napříč Moravskoslezským krajem. V Domově Sluníčko se však do dobrovolnictví zapojili i samotní klienti. V tvůrčí dílně ušili 25 textilních kočiček pro zdravotně postižené děti z domova LILA v Otnicích na jižní Moravě, V tomto domově žije 25 dětí ve věku od 1-10 let, každé z nich tedy dostane svou kočičku. Díky Domovu Sluníčko se tak v rámci projektu Mezičasy podařilo vůbec poprvé zapojit ve větší míře klienty do mezigeneračního projektu. Věříme, že z této spolupráce budou mít stejnou radost děti, které kočičku dostanou a také seniorky, které tento dárek udělaly. Děkujeme !